Lease auto vakantie

Elektrische auto leasen voor de vakantie

Dit artikel ‘Elektrische Auto Leasen Vakantie‘ heeft twee kanten. Wil je juist wel of niet met je lease auto op vakantie?

Kan je wel met een elektrische lease auto op vakantie?

Dat kan zeker. De afgelopen jaren was vooral de Tesla Model S zeer populair om mee op vakantie te gaan. Dit komt natuurlijk doordat dit de elektrische auto is met verreweg het verste bereik. Zijn grote actieradius van wel 400 kilometer zorgt dat de Tesla positief is over de elektrische auto lease vakantie. Er zijn al zeer veel Europeanen die met de Tesla op vakantie zijn geweest. De geluksvogels hebben zelf een Tesla S in hun bezit. Ook het huren van een Tesla Model S of een Tesla Model X behoort tot de mogelijkheden.

Is er wel genoeg ruimte voor de bagage?

Als je kijkt naar de Tesla Model X dan ben je verbaasd over de grote bagageruimte die deze auto heeft. Maar ook de Tesla Model S heeft meer ruimte dan dat je van te voren zou denken. Maar als we eerlijk zijn is bijvoorbeeld de Nissan Leaf of de Renault Zoe niet geschikt om als familie mee op vakantie te gaan. En dan kijken we alleen naar de mogelijkheden voor de bagage. Ook is de actieradius een stuk minder dan de Tesla, maar hier kun je van te voren goed over nadenken.

Zijn er genoeg snelladers in Europa?

Dit is eigenlijk geen probleem meer voor de ‘elektrische auto leasen vakantie’. Er zijn goede en duildelijke websites en apps waarmee je alle oplaadpalen in Europa kan vinden. Natuurlijk moet je goed nadenken over wanneer en waar je wilt opladen. Als je denkt met de Tesla 400 kilometer ver te komen, kan dit ook zeker beteken dat je na 300 kilometer weer moet opladen. En dan is het ook nog zo dat je vaak bij het snelladen, de auto weer voor 80&% oplaadt.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Voor het Elektrische Auto Leasen Vakantie moet je dus rekening houden met de kosten (zie ook nog hieronder), de bagageruimte en de actieradius. De onderstaande tips kunnen je vakantie met de elektrische lease auto ook beter maken:

  • Zorg dat je een internetabonnement hebt voor je mobiele telefoon. Zo kan je altijd gebruik maken van de app om de laadpaal te zoeken die dichtbij is
  • Controleer of alle laadpalen in het buitenland geschikt zijn voor jouw elektrische auto
  • Als je rustiger en langzamer rijdt, kom je verder op met je elektrische vakantieauto
  • Neem je thuislader mee, je kan altijd ergens opladen

Wat kost een elektrische lease auto voor een week?

Als op google hebt gezocht op ‘elektrische auto leasen vakantie’ dan overweeg je dit waarschijnlijk ook.

elektrische auto leasen vakantie

Wat is er leuker dan met een nieuwe Tesla door Europa te reizen. Maar wat kost het huren van een elektrische auto voor de vakantie? Ondanks dat de prijzen nog best wel hoog zijn, moet er rekening mee houden dat je geen brandstofkosten hebt. Een Tesla Model S kun je huren voor de volgende prijzen:

7 dagen incl. 1400 km € 1.165
1 maand incl. 3250 km € 2.499

Extra kilometers: € 0,35

De nieuwe Nissan Leaf 2018 kun je voor hele andere bedragen huren:

7 dagen incl. 1400 km € 442
1 maand incl. 3250 km € 1.499

Extra kilometers: € 0,25

Dus stel je maakt gebruik van Elektrische Auto Leasen Vakantie voor een week. Dan mag je 1400 kilometer rijden. Hier heb je dus geen brandstofkosten voor. Een simpele rekensom zegt dat dit al snel meer dan100 liter benzine keer een kleine 2 euro = 200 euro scheelt.

Ik wil niet met mijn elektrische lease auto op vakantie?

Onze elektrische auto is geen elektrische lease auto vakantie! Dit is natuurlijk overduidelijk als je bewust voor een iets kleiner elektrische auto hebt gekozen. Stel je least een prachtige Nissan Leaf. Dan heb je dit niet gedaan omdat het zo handig is om mee op vakantie te gaan. Het is geen geschikte gezinsauto voor de vakantie. Bovendien moet je heel goed uitkienen wanneer je je auto oplaadt. Vooral als je buiten Nederland op vakantie gaat. Maar hier hebben diverse lease maatschappijen een oplossing voor.

Een tweede lease auto voor hetzelfde geld

Bij de keuze van een lease auto wordt ook vaak rekening met de vakantie gehouden. Soms wordt een iets groter model uitgekozen zodat deze ook geschikt is om er bijvoorbeeld met gezin mee op vaknatie te gaan. Bij de keuze voor een elektrische lease auto is de grote van de auto soms een nadeel. Daarom bieden diverse lease maatschappijen een tweede lease auto als elektrische auto leasen vakantie. Hierbij wordt simpel zegt bedoeld dat je voor de vakantie gebruik kan maken van een andere lease auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *