elektrische lease auto

Waarom is de elektrische lease auto zo populair?

De elektrische lease auto is vanaf 2018 enorm populair geworden. De 5 belangrijkste redenen leest u dit artikel.

Waarom is de elektrische lease auto zo populair?

Allereerst zijn er twee hele logische verklaringen, namelijk:

  • Het leasen in Nederland is al jaren lang zeer populair

Dit geldt al heel veel jaren voor de zakelijke rijder. De grote bedrijven maken gebruik van de lease-maatschappijen. Zij zorgen dat hun werknemers voor bijvoorbeeld 4 jaar lang of 160.000 kilometer onbezorgd kunnen rijden in een elektrische lease auto. Maar de laatste jaren is vooral het private lease zeer populair geworden. Dus ook voor de gewone consument is het nu aantrekkelijk om een elektrische auto te leasen. LEASEN IS HOT = REDEN 1

  • De bijtelling van een elektrische lease auto is maar 4%

De meeste zakelijke rijders in een elektrische lease auto maken ook privé gebruik van de auto. Dit betekent dat er sprake is van bijtelling. Je betaald zeg maar belasting over het privé gebruik van de auto. Dit is een percentage van de nieuw waarde. Omdat de bijtelling nu maar 4% is voor een elektrische lease auto, is dit een zeer groot voordeel. In 2018 is de bijtelling op een auto lease auto die niet volledig elektrisch is 22%. Dit betekent in de praktijk dat je bij een Tesla van meer dan 100.000 euro, bijvoorbeeld maar een bijtelling hebt van 180 euro netto per maand. Bij een andere dure gewone auto is dan misschien wel het twee of driedubbele. En dan hebben we het nog geeneens over de Nissan Leaf. Deze elektrische lease auto heeft maar een bijtelling van 50 euro netto per maand. BIJNA GEEN BIJTELLING = REDEN 2

Er komen steeds meer modellen van de elektrische lease auto

Maar waarom is er vanaf 2018 nu een enorme verkoopspurt gekomen. Dit heeft onder andere te maken dat er steeds meer modellen komen. Ondanks dat de aanschaf van de elektrische lease auto in 2018 nog enorm klein is (3%), is de groei enorm. Van al deze aangeschafte elektrische auto’s is dan weer 80 of 90% een elektrische lease auto. De toename komt door het extra aantal modellen in het middensegment van elektrische lease auto. De volgende nieuwe elektrische lease auto’s zijn zeer populair in 2018:

  • Volkswagen eGolf
  • BMW I3
  • Hyundai Ioniq

Elektrische lease auto

STEEDS MEER MODELLEN = REDEN 3

Het bereik van de elektrische lease auto is voldoende

Een andere reden waarom de elektrische lease auto steeds populairder wordt, is het voldoende bereik. Het bereik van de elektrische lease auto zal de komende jaren alleen maar beter worden. Dit zal zeker betekenen dat de elektrische auto de toekomst heeft. Op dit moment zijn natuurlijk de Tesla en de Nissan Leaf de onbetwiste kampioenen op het gebied van het bereik. Ook zij zullen de komende jaren hier aan blijven werken. Maar alle nieuwe modellen van de elektrische lease auto blijven zeker niet achter.

BETERE ACTIERADIUS = REDEN 4

Nederland is klaar voor de elektrische lease auto

De prijs van een nieuwe elektrische auto is relatief nog best hoog. Dit kan een reden zijn om geen nieuwe elektrische auto te kopen. Ondanks dat er geen brandstofkosten zijn. En bovendien zijn de onderhoudskosten zeer laag. Dit zijn redenen genoeg om te zorgen dat de elektrische auto de toekomst heeft. Maar voor de elektrische lease auto is Nederland wel klaar. Je hoeft je geen zorgen te maken over de hoge aanschafprijs of de restwaarde. Natuurlijk betaal je wel de bijtelling over de aanschafprijs, maar deze is maar 4%. De elektrische lease auto laat zien dat je klaar bent voor de toekomst. Ook laat de elektrische lease auto zien dat je bewuste keuzes durft maken.

DE ELEKTRISCHE AUTO IS STOER = REDEN 5

Welke elektrische lease auto moet ik nemen?

Gelukkig komen er steeds meer modellen van de elektrische lease auto. Ook wordt het bereik van de elektrische lease auto steeds beter. Natuurlijk kom je als directeur uitstekend voor de dag met een Tesla. Een veel betere elektrische lease auto is er niet. De Nissan Leaf is natuurlijk voor een werknemer een perfecte keuze. De Nissan Leaf heeft zich al jaren lang bewezen als een moderne en betrouwbare elektrische lease auto. De E-Golf was aan het begin van 2018 de meest verkochte elektrische lease auto. Vanaf 2019 en 2020 komen er zeer veel modellen bij. De keuze wordt alleen maar moeilijker. Maar dat vinden we zeker niet erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *