Acceleratietijd van de Tesla Model S P100D is té bizar


Acceleratietijd van de Tesla Model S P100D is té bizar

Claims van fabrikanten zijn mooi, maar we worden pas echt nieuwsgierig als onafhankelijke partijen hun meetapparatuur aan een bepaald model hangen. Dat de acceleratietijd van de P100D zó bizar zou zijn, hadden we echter niet verwacht.

Het Amerikaanse Motor Trend houdt al sinds jaar en dag statistieken van auto’s bij en nu was de Model S P100D aan de beurt. We kunnen er lang of kort over uitweiden, maar het enige dat je hoeft te weten is dat de EV sneller is dan alle andere auto’s die ooit door MT zijn getest. En dan hebben we het dus ook over hypersporters als de LaFerrari.

De Model S P100D zetten op de sprint van 0 naar 96 km/u een alles verpulverende tijd neer van 2,28 seconden! Met name op de eerste meters pakt de Tesla een voorsprong op de concurrentie. Bij hogere snelheden komen auto’s als de LaFerrari, Porsche 918 Spyder en de McLaren P1 alsnog voorbij. Wel moeten we erbij vermelden dat de Model S met z’n 2.200+ kg natuurlijk aanzienlijk zwaarder is dan deze hypersporters.

Wellicht nog interessant om te vermelden: de P100D was ook van 0-48 km/u de snelste door Motor Trend geteste auto. De Porsche 911 Turbo S kwam overigens wel in buurt bij de Tesla. Laatstgenoemde zette een tijd neer van 0,87 seconde en de Porsche deed het in 0,92 seconde.

Er is trouwens nog meer “P100D”-nieuws. Tesla heeft aangegeven dat deze variant er op basis van de Model 3 niet gaat komen. De reden? De aanstaande Benjamin van het gamma is simpelweg te klein om alle techniek onder te kunnen brengen.
Meer lezen over: acceleratieelektrischmodel-sp100dtesla

Bron: autoblog.nl

Recent Content