Tesla-rijder voorkomt megacrash op de Autobahn [updated]


Die elektrorakkers toch, wat moesten we zonder ze?

Een Tesla-rijder reed op de Duitse A9 en daar zag hij een Volkswagen Passat van links naar rechts over de weg slingeren. De Passat raakte nu en dan zelfs de vangrail op de middenberm. Reden voor de Tesla-held om eens poolshoogte te nemen en naast de Volkswagen te gaan rijden en wat bleek? De bestuurder van de VW was hartstikke bewusteloos.

Ik zou serieus niet weten wat ik zelf moest doen in die situatie, maar de Tesla Model S-man bedacht zich geen moment en ging voor de Passat rijden. Door vervolgens zachtjes af te remmen kwamen beide auto’s veilig tot stilstand en konden de hulpdiensten de man uit de Volkswagen bevrijden en het verkeer omleiden.

De bestuurder van de Tesla verdient wat ons betreft een jaar gratis tanken hele dikke pluim. Schade aan je eigen (dure!) auto voor lief nemen om de veiligheid op de weg te waarborgen én dat zonder ook maar een pufje CO2: dan ben je een held.

UPDATE: Via Twitter heeft Elon Musk niet alleen de bestuurder van zijn geesteskind geprezen, maar uit blijk van waardering ook aangeboden de volledige reparatiekosten van de Model S te vergoeden. Klasse!

Foto’s via Brandweer München

Bron: autoblog.nl

Recent Content