Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace

Een elektrische auto uit Europa die als eerste de concurrentie aangaat met de Tesla modellen. Met een actieradius van meer dan 400 kilometer, is de Jaguar I-Pace nu al een populaire auto.

Jaguar I-Pace

In 2016 werd de Jaguar I-Pace in Los Angeles aan het publiek getoond. Ondanks dat het toe nog een conceptmodel was, is de productie Jaguar I-Pace behoorlijk dezelfde. Een prachtige vijfzitter elektrische auto uit Engeland. Deze auto heeft een opvallende korte en lage motorkap, want de Jaguar I-Pace heeft natuurlijk een volledig elektrische aandrijflijn. Jaguar is er niet zo snel bij als Tesla, maar laten nu toch al zien dat ze een zeer mooie en goede elektrische auto kunnen bouwen.

De twee elektromotoren van de Jaguar I-Pace

Deze prachtige auto beschikt over vierwielaangedreven systeem. Er zijn twee elektromotoren die samen 400 pk kunnen leveren. Hierbij hoort een koppel van 696 Nm. En van 0 tot 100 in maar 4,8 seconden. Maar belangrijker is natuurlijk de actieradius. Volgens de boekjes moet de Jaguar I-Pace maar liefst 480 kilometer kunnen rijden. Dit komt onder andere door het accupakket van 90 KwH. En hiermee is direct een echte concurrent geworden van de Tesla.

Jaguar I-Pace 2018

Het opladen van de Jaguar I-Pace

Natuurlijk kan je bij de Jaguar I-Pace een snellader gebruiken. Dat betekent dan ook dat je met een 100 kW lader de accu’s in 40 minuten tot 80% kan opladen. En heb je niet zoveel tijd dan kun je in 15 minuten laden weer 100 kilometer ver komen. Wil je de Jaguar I-Pace thuis opladen met bijvoorbeeld een AC-wllbox van 7 kW dan heb je 10 uur nodig voor een volledige oplaadbeurt. Het accupakket heeft Jaguar zo dicht mogelijk bij de grond geplaatst met een perfecte gewichtsverdeling van 50:50.

De Jaguar I-Pace van binnen en van buiten

Een echte SUV met veel ruimte is de Jaguar I-Pace. De laadruimte is maar liefst 656 liter en met de achterbank neer, dan is er 1453 liter opslagruimte. Het dashboard is supermodern met een Touch Pro Duo Informatiesystemen. Oftewel twee touchscreens met de volledige digitale besturing van alles. Er zijn drie verschillende modellen te kopen:

  • EV400 S 5-deurs vanaf 80.330 EUR
  • EV400 SE 5-deurs voor 88.420 EUR
  • EV400 HSE 5-deurs voor 94.480 EUR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *